Notícies recents

El Govern aprovarà “en breu” un decret llei per derogar l’article 52 de l’Estatut dels treballadors que permet l’acomiadament per absentisme laboral intermitent en un determinat període de temps, tot i estant justificat, ha avançat la ministra de treball. La mesura ha estat comunicada per la ministra de treball als agents socials durant la reunió on s’ha fixat la pujada del salari mínim per a 2020 i es remarca el compromís del Govern de coalició d’abordar amb caràcter urgent la derogació d’alguns aspectes de la reforma laboral del PP del 2012. El decret llei està “redactat i llest”, però encara queda per recavar la opinió dels agents socials i de tots els partits polítics, donat que es tracta d’una figura legislativa que requereix de la convalidació parlamentària.

Data publicació: 1/23/2020

Estudia pujar la fiscalitat de aliments ultra processats o rics en greixos i sucres del 10% al 21%. “Reduirem l’impacte del menjar brossa establint obligacions clares en l’etiquetatge, que hauran de reflectir la qualitat dels productes conforme al model del semàfor nutricional, així com una revisió de la fiscalitat dels aliments ultra processats i rics en sucres. A més s’impulsarà que la compra pública d’aliments per a menjadors escolars o d’hospitals sigui un model de qualitat de proximitat”, asseguraven en el partit morat.

Data publicació: 1/21/2020

La nova ministra de Treball i Economia Social afirma que la reforma laboral de 2012 es portarà a terme en dos fases. A la primera es procedirà a “suprimir d’immediat i amb urgència” determinats aspectes de la llei, com el que permet l’acomiadament per acumulació de baixes justificades per malaltia o el que dona prevalença als convenis d’empresa sobre els sectorials. “S’ha d’igualar la posició de sindicats i empresaris en la negociació col·lectiva”, ha assenyalat la ministra. A la segona fase, s’elaborarà en el marc del diàleg social un nou Estatut dels treballadors del segle XXI per adaptar-lo a las noves realitats, ja que les relacions laborals ja no són “de les grans fabriques”, sinó que es produeixen majoritàriament a pimes i negocis autònoms, s’ha precisat. La Ministra ha subratllat també que petites “modificacions legislatives” poden ajudar a combatre la precarietat laboral, per exemple, retornant la causalitat als contractes temporals, o modificant els aspectes de la subcontractació.

Data publicació: 1/16/2020

El mecanisme, forma part d'una sèrie de mesures que també inclourà la creació d'una assegurança europea d'atur. Objectiu: Potenciar la convergència econòmica entre els socis de la UE, reduir el risc de dumping salarial en un mercat sense fronteres i rescatar a una part dels 110 milions d'europeus en risc de pobresa.

Data publicació: 1/14/2020
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat
comunicacions comercials
tots els camps són obligatoris

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.