Notícies recents

Quan Hisenda torna a un contribuent un impost que ha estat anul·lat, bé perquè és inconstitucional o bé és contrari al dret europeu, s'ha de comptabilitzar fiscalment en l'exercici en què es va pagar el tribut. Per tant, el contribuent haurà de fer una rectificació de l'autoliquidació d'aquest exercici.

Data publicació: 2/27/2024

Fins ara la normativa i la jurisprudència posterior dels tribunals han deixat clar que qualsevol sistema de registre ha de complir dos requisits bàsics: Ha de ser “objectiu” i “fiable”. Des del departament de Treball entenen que hi ha formats que difícilment compleixen aquests requisits, com són els mitjans en paper. La tercera pota de la reforma del registre horari serà la revisió a l'alça de les sancions, mentre que Treball considera que els imports actuals no són dissuasius.

Data publicació: 2/22/2024

Treball fonamenta la seva proposta per a la reducció de jornada a l'enfortiment del registre horari i l'habilitació d'accés remot per a la Inspecció de Treball i Seguretat Social, amb l'objectiu de prevenir el frau laboral. La proposta presentada als sindicats i la patronal aquest dilluns implica una modificació de l'article 34 de l'ET, a fi d'aconseguir una reducció de la jornada de manera progressiva: fins a les 38.5 hores per al 2024, amb la meta d'assolir les 37,5 hores el 2025. CCOO ha valorat el reforç del sistema de control horari i ha assenyalat que caldrà garantir que els representants legals dels treballadors tinguin accés a aquestes dades del registre digitalitzat.

Data publicació: 2/20/2024

Les sentències examinen les reclamacions plantejades pels qui han plantejat la via de la responsabilitat patrimonial de l'Estat legislador, com a conseqüència de la sentència del Tribunal Constitucional de 26 d'octubre del 2021. El Suprem conclou que l'expulsió de l'ordenament jurídic de determinats preceptes que realitza la sentència del Constitucional, “no condueix necessàriament (…) a qualificar d'antijurídic l'abonament de determinades quantitats en concepte de l'(impost) o que aquestes quantitats, per equivalència, constitueixin un dany efectiu des de la perspectiva de la responsabilitat patrimonial.

Data publicació: 2/15/2024
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat
comunicacions comercials
tots els camps són obligatoris

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.