Notícies recents

Además, según la información proporcionada por el sindicato, las ETT (Empresas de Trabajo Temporal) ya no podrán contratar de forma temporal a trabajadores para ser cedidos a sus clientes y deberán mantener una relación indefinida con los empleados que cedan. El Ministerio de Trabajo presentó el miércoles a los agentes sociales un nuevo documento de negociación. UGT adelanta que Trabajo introducirá flexibilidad en la contratación temporal de la construcción. Así, según el sindicato en vez de derogar el contrato fijo de obra en la construcción, como pretendía, lo modificará. No obstante, pretende con la nueva redacción encajar este contrato específico del sector dentro de la contratación indefinida.

Data publicació: 10/14/2021

El capital mitjà subscrit (57.939 euros) creix un 7,8%. D'altra banda, a l'agost amplien capital 2.035 societats mercantils, un 13,7% més que en el mateix mes de 2020. El capital subscrit en les ampliacions registra un augment del 59,6% i supera els 1.920 milions d'euros. El capital mitjà subscrit en aquestes operacions (943.861 euros) s'incrementa un 40,3% en taxa anual. El nombre de societats mercantils dissoltes a l'agost és de 1.274, un 13,4% més que en el mateix mes de 2020. D'aquestes, el 81,9% ho van fer voluntàriament, el 9,0% per fusió i el 9,1 % restant per altres causes.

Data publicació: 10/7/2021

Així ho ha determinat el Tribunal Superior de Justícia de Galícia, en una sentència en la qual ha confirmat la sentència de primera instància, que va condemnar l'empresa a indemnitzar l'operari amb 8.675 euros. El tribunal gallec ha destacat que les hores extraordinàries són "hores de treball complementàries la retribució de la qual respon, tret de supòsits especials, a una tasca ocupacional amb existència real, efectiva i actual, executada per l'operari sobrepassant la jornada normal". En conseqüència, segons s'assenyala en la resolució, el rigor que normalment s'exigeix per demostrar cada hora extra realitzada es perd quan la prolongació de la jornada laboral és habitual.

Data publicació: 10/5/2021

El Jutjat del Social 3 de Barcelona ha reconegut com a malaltia professional el contagi per Covid d'una auxiliar de geriatria d'una residència. La treballadora va estar de baixa diversos dies i se li va diagnosticar infecció per coronavirus "no especificada". Considera el magistrat que en aquest cas hi havia un "risc provat d'infecció" derivat de la naturalesa de centre de treball. La sentència assegura que la demandant tenia una feina amb una "clara exposició" al coronavirus i afegeix que en molt pocs dies hi va haver diverses infeccions de treballadors al centre. Per això, i pel fet que l'empresa no va adoptar les mesures suficients, "s'ha de presumir que la demandant va contraure la malaltia al centre de treball" i seria, per tant, una malaltia professional.

Data publicació: 9/30/2021
Tens dubtes?Posa't en contacte amb nosaltres!
política de privacitat
comunicacions comercials
tots els camps són obligatoris

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.