Notícies recents

5/21/2024

Canvi normatiu per als que tenen una incapacitat permanent o una gran invalidesa.

El Consell de Ministres té previst donar llum verda aquest dimarts a l'avantprojecte de llei presentat pel Ministeri de Treball perquè una persona davant d'aquestes situacions no es vegi automàticament expulsada de la seva activitat laboral, sinó que pugui sol·licitar a la seva empresa que adapti el lloc a les noves circumstàncies o que, si no és possible, els recol·loqui en un altre de similar. Segons les últimes dades facilitades per l'INE sobre treballadors amb discapacitat a Espanya, el 2022 hi havia 538.900 treballadors amb discapacitat a Espanya.

5/16/2024

El TS ha tancat la via de la responsabilitat patrimonial de l'Estat per recuperar l'IRPF

El TS ha tancat la via de la responsabilitat patrimonial de l'Estat per recuperar l'IRPF autoliquidat per aplicació de la normativa reguladora del Model 720. D'aquesta manera, si posteriorment no es va sol·licitar en els quatre anys següents la rectificació de les autoliquidacions, no es podrà recuperar el pagat. Afegeix que "precisament per no ser l'autoliquidació un acte administratiu, el mecanisme de rectificació d'autoliquidacions té per objecte produir l'acte administratiu, exprés o presumpte, possibilitant-ne el control mitjançant el sistema de recursos disposat a aquest efecte".

5/14/2024

El Govern revisarà l'ordre ministerial que permetrà recuperar la cotització dels alumnes

El Govern revisarà l'ordre ministerial que permetrà recuperar la cotització dels alumnes que en el passat van fer pràctiques formatives, acadèmiques externes o estudis oficials de doctorat en programes de formació de naturalesa investigadora. Així ho han avançat els sindicats després de la reunió de la taula de pensions formalitzada ahir. El principal motiu són els costos derivats de la normativa aplicada, que a més 's'oblida' dels investigadors o professionals en pràctiques remunerades anteriors al 2006.

5/9/2024

Els fixos discontinus que no es reincorporen al seu lloc de treball veuran "suspesa" la percepció de la prestació per desocupació.

El text tancat entre la cartera de la vicepresidenta segona i CCOO i UGT, recull que la suspensió del dret a la prestació suposarà la interrupció de l'abonament, encara que no es veurà retallat el període de percepció que prèviament se li va reconèixer al treballador, llevat del supòsit previst a l'apartat 1 del nou text, "en el qual el període de percepció de la prestació es reduirà per un temps igual al de la sanció imposada". Aquests canvis s'inclouen per dotar de més confiança aquesta figura contractual per als ulls dels empresaris espanyols.

5/7/2024

L'economia espanyola lidera el repunt de l'activitat a la zona euro

L'economia espanyola lidera el repunt de l'activitat a la zona euro de la mà del sector serveis, i especialment del turisme, malgrat les "turbulències polítiques". D'acord amb l'indicador PMI, l'activitat total a l'eurozona (serveis i indústria) es va enfilar fins a 51,7 punts a l'abril, 1,4 punts més que al març i el registre més alt en onze mesos. Però la recuperació no està sent ni homogènia ni simètrica. Amb Alemanya i França, les dues economies més importants de l'euro, encara ranquejants, són Espanya, i en menor mesura Itàlia (la quarta i tercera economies, respectivament), les que estan estirant el carro de la recuperació.

5/2/2024

El BdE avisa que el tipus mitjà efectiu de l'IRPF pot arribar al 15,3% l'any vinent en absència de canvis.

Segons càlculs del BdE, la recaptació per IRPF hauria passat d'uns 86.000 milions d'euros el 2019 al voltant de 124.000 milions el 2023; és a dir, un salt quantitatiu de 38.000 milions. El supervisor estima que si entre el 2019 i el 2023 l'IRPF s'hagués ajustat d'acord amb l'IPC de l'any anterior, la recaptació hauria estat de 11.000 milions menys. Tot i que la inflació s'ha moderat els últims mesos, la tendència de la recaptació és ascendent, fins al punt que "sense canvis a la normativa de l'IRPF", els ingressos per aquest impost podrien assolir el 9% del PIB el 2025 (uns 131.000 milions), un 29% més gran que el 2019.

4/30/2024

El PIB va registrar una variació del 0,7% el primer trimestre del 2024

El PIB va registrar una variació del 0,7% el primer trimestre del 2024 respecte al trimestre anterior en termes de volum. Aquesta taxa va ser semblant a la del quart trimestre del 2023. La variació interanual del PIB va ser del 2,4% aquest trimestre, tres dècimes més que la del trimestre precedent. El nombre d'hores treballades efectivament va augmentar un 1,3% interanual aquest trimestre, un punt menys que en el precedent. En termes intertrimestrals, va variar un –0,3%. Els llocs de treball equivalents a temps complet es van incrementar un 3,4% en taxa interanual, cinc dècimes menys que el trimestre precedent. En termes intertrimestrals, la seva variació va ser del -0,1%.

4/25/2024

La Inspecció de Treball actuarà contra possibles abusos en el període de prova.

Es posarà en marxa una campanya per comprovar possibles incompliments en relació amb el període de prova dels contractes de treball. La ITSS verificarà especialment els contractes de treball, ja sigui a temps parcial o jornada completa, que s' extingeixen per no superar el període de prova malgrat haver excedit la seva durada màxima, així com els acomiadaments de persones treballadores que no superen el període de prova malgrat haver estat contractada prèviament per realitzar les mateixes funcions.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.