Notícies recents

6/30/2022

El TS unifica doctrina sobre la readmisión por un despido improcedente.

Tras la sentencia que declara un despido improcedente, una empresa no puede readmitir al trabajador si supone un traslado forzoso que “exigiría necesariamente un cambio de domicilio” a una ciudad diferente. Además, según los magistrados, la trabajadora que ha obtenido sentencia favorable declarando la improcedencia de su despido “ostenta el derecho a percibir los salarios de tramitación desde la fecha del despido hasta la de la extinción laboral”.

6/28/2022

Hacienda decide adelantar el futuro impuesto sobre el beneficio de las empresas eléctricas.

Se plantea presentar una proposición de ley en el mes de julio, por el trámite de urgencia, que entrará en vigor antes de que acabe el presente ejercicio situando su devengo al 31 de diciembre de 2022, aunque será exigible a partir de 2023. Los técnicos del Ministerio de Hacienda quieren blindar el impuesto ante posibles demandas de las empresas eléctricas. El otro problema al que se enfrenta Hacienda es la posibilidad de que el impuesto pueda ser anulado por los jueces por incidir sobre la misma base imponible que el de Sociedades.

6/23/2022

La durada dels contractes temporals signats al maig es va situar en els 43,3 dies de mitjana

La durada dels contractes temporals signats al maig es va situar en els 43,3 dies de mitjana, davant dels 52,71 dies registrats el mateix mes de fa un any. Un 'retrocés' de 9,4 dies que s'explica per dos factors: el primer és l'auge de la contractació indefinida després de la reforma laboral. El segon, el desigual impacte dels canvis que aquesta norma va introduir per penalitzar l'ús dels contractes de durada més curta. Pugen els contractes d'entre una i dues setmanes de durada, malgrat el càstig a les cotitzacions. Els canvis per limitar la rotació dels contractes temporals han tingut un efecte desigual. Al maig es van signar un 21% menys de contractes que abans de la pandèmia.

6/21/2022

El ministeri d´Escrivá enviarà aquesta setmana una nova proposta per al futur sistema de cotització dels autònoms en funció dels seus rendiments

Existeix cert acord per solucionar el topall que existeix actualment en les bases de cotització dels majors de 47 anys que es va introduir per impedir el que al seu dia es va interpretar com a compra de pensions. La segona de les qüestions sobre les quals existiria acord i que podrà recollir la propera proposta del Govern és la necessitat de generalitzar la tarifa plana, almenys el primer any i no només per a aquells que tinguin uns ingressos més baixos, tal com es va proposar des de l'Executiu al principi. Així mateix, els autònoms van coincidir que l'acord a què arribin haurà d'enviar per a un desenvolupament futur del nou sistema una vegada acabi el període inicial i transitori d'aplicació que serà, previsiblement, el 2023, 2024 i 2025.

6/17/2022

El TS fixa doctrina en considerar discriminatori anul·lar una crida per cobrir una vacant temporal

El TS fixa doctrina perquè considera discriminatori anul·lar una crida per cobrir una vacant temporal a una dona que va ser donada de baixa per embaràs el dia que s'havia d'incorporar. Conclou que resulta contrari al principi d'igualtat consagrat a l'art. 14 de la CE la no formalització del contracte de treball a una dona que no s'incorpora al lloc de treball, ofert i acceptat, per trobar-se en situació de baixa per incapacitat temporal derivada d'embaràs, sense que se'n pugui diferir la contractació al moment en què causi alta si persisteix la necessitat que ho va motivar quan per raons temporals no podria arribar a concórrer aquesta situació”.

6/14/2022

Les associacions d'autònoms han mantingut una nova reunió amb el Ministeri de Seguretat Social

Les associacions d'autònoms han mantingut una nova reunió amb el Ministeri de Seguretat Social per intentar desbloquejar la reforma actual Règim Especial de Treballadors Autònoms i poder enviar-la a Europa abans de final de mes. L'última proposta del ministre, ha estat comunicada a la trobada d'avui i afectarà aquells autònoms els ingressos mensuals nets dels quals es trobin entre els 1.700 i 2.030 euros. Amb aquesta mesura espera aconseguir l'aprovació de la taula per part de les associacions d'autònoms. En concret, l'Executiu proposa que els autònoms amb rendiments nets d'entre 1.700 i 1.850 euros mensuals paguin una quota de 370 euros mensuals, 30 euros menys dels que va plantejar la proposta anterior per al tram d'ingressos de 1.700 a 1.900 euros.

6/9/2022

El TSJ del País Basc confirma el dret d'una mare soltera a rebre la mateixa prestació per tenir cura del fill que les famílies biparentals.

L'alt tribunal basc desestima el recurs de l'Institut Nacional de la Seguretat Social contra la sentència d'instància. La Sala Social del Tribunal Superior de Justícia del País Basc ha desestimat el recurs de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) contra la resolució d'instància en sentència d'1 de desembre de 2021 del Jutjat Social núm. 2 de Bilbao, que reconeixia a una mare monoparental el seu dret a la prestació econòmica per la reducció de jornada per tenir cura del lactant. Per això, la mare rebrà la mateixa prestació de l'INSS per tenir cura del seu fill que si fos biparental després d'adquirir fermesa el 6 de maig passat, la sentència de la Sala Social del TSJPV del passat 12 d'abril que no ha estat recorreguda en cassació davant del Tribunal Suprem per part de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

6/7/2022

L'enduriment de les condicions de la tarifa plana permetrà

L'enduriment de les condicions de la tarifa plana permetrà reduir a la meitat des dels actuals 1.000 milions cada any, el cost de les bonificacions i les reduccions a les quotes dels autònoms que s'inicien. El Govern preveu estalviar-se 500 milions d'euros cada any amb el nou model de tarifa plana per als autònoms que substituirà l'actual, segons la valoració que el Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migració ha traslladat a la taula que analitza el nou Règim Especial de Treballadors Autònoms (Reta). Els negociadors van tenir ahir una nova reunió en què poc o res van avançar en les quotes, encara que sí que van negociar el nou cessament d'activitat dels autònoms.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis segons les seves preferències de navegació. Si continua, entenem que accepta el seu ús. Pot informar-se sobre la nostra política de cookies aquí.